tiistai 29. marraskuuta 2016

Hallo Finland!

Niin se vaan lähti jo kolmas viikko käyntiin! Aika on mennyt suhtkoht nopeasti, mutta kyllä koti ja läheiset ihmiset siellä suomessa ovat joka päivä mielessä.

Työt leikkaussalissa ovat jatkuneet aikalailla samanlaisina, kuin ensimmäisellä viikollakin. Pääasiassa seurailen vierestä ja availen steriilejä paketteja, mutta olen muutaman kerran päässyt avustamaan itse leikkaavaa lääkäriä. Käytännössä olen siis päässyt esimerkiksi pitämään potilaan suuta/haavaa auki ja imememään verta imulaitteella. Kerran lääkäri antoi minun myös vetää itse yhden hampaan irti! Se oli siistiä.

Toisella työviikolla teimme Viivin kanssa eri vuoroja. Minä tein aamuvuoroja ja Viivi oli iltavuoroissa. Tämäntakia viikolla emme oikeastaan muuta tehneet kuin töitä. Vapaa-ajallani katselin aikalailla vaan leffoja tietokoneelta.

Lauantaina Ursula vei meidät katselemaan Aachenia. Kävimme muutamalla kaupunkia ympäröivällä vuorella. Sieltä sai hyvin kuvan siitä, miten kaupunki sijaitsi vuorten välisessä laaksossa. Mikä selittää siellä vallitsevan sateisen sään.


Kävimme myös pikaisesti vilkaisemassa Aachenin yliopistollista sairaalaa. Olimme olleet Viivin kanssa sitä mieltä, että Marienhospital missä työskentelemme on iso, mutta tuo kyinen sairaala oli valtava. Eikä kyllä ulkonäöllisestikkään oikein sairaalalta näyttänyt. Sisältäkin ennemmin joltain rautatieasemalta.






Lopuksi Ursula vei meidät käymään vielä yhden vuoren päällä, missä sijaitsi Hollannin, Belgian ja Saksan raja. Sieltä löytyi myös kohta, missä pystyi hyppimään rajalta toiselle. Maitten rajojen yli mentäessä ei tarvitse esim passia, eikä rajan ylitystä muutenkaan huomaa kuin puhelimeen tulevalla viestillä jossa kerrotaan sinun siirtyneen eri maahan.
Vuoren päällä kävimme Belgialaisessa kahvilassa kahvilla.




Lauantai-iltana lähdimme vielä Viivin kanssa katsomaan Aachenin yöelämän. Hauskaa oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti